• За профилактика и лечение – синбиотик

  Posted on май 8, 2019 by in Услуги


  Синбиотик е физиологично функционална хранителна съставка, представляваща комбинация на пробиотик и пребиотик. Комбинацията от тези два компонента оказва взаимноусилващо въздействие на физиологическите функции и процесите на обмяна на вещества в организма на човека.

  Споменатите пробиотици са набор от полезни микроорганизми, които живеят в долните части на човешкото черво. Пребиотиците са различни видове разтворими влакна, които се ферментират в червата с помощта на горепосочените бактерии, образувайки биологично активни вещества.

  Стратегическата задача на модерната хранителна технология е създаването на функционално хранене, осигуряващо поддържането и активирането на жизненоважни човешки функции, повишавайки цялостната устойчивост на организма към агресивните условия на жизнената среда. Учените възлагат специална роля във функционалното хранене на продукти, които спомагат за оптимизиране на микрофлората на човешкото тяло, като вярват, че това е ключът към здравето.

  Синбиотичните продукти най-добре отговарят на тези критерии, защото допринасят за снабдяване на храносмилателния тракт с полезни микроорганизми – пробиотици, и повишават биологичната активност на собствената си положителна микрофлора, поради присъствието в състава на пребиотичните продукти.

  Основната характеристика на синбиотика е проява на синергичен ефект, който се постига чрез увеличаване на степента на възпроизвеждане на полезните бактерии с 1,5-2 пъти, способността да се фиксират пробиотиците в червата с помощта на пребиотици.

  Известни са синбиотици, които включват един или няколко вида пробиотични микроорганизми, а като пребиотик са включени лактулоза, екстракт от чайни листа, йерусалимски артишок, инулин, хитозан, соеви протеинови изолати, пектин и други.

  Синбиотикът е основа за развитието на полезна микрофлора в червата. Стимулатор на растежа в този случай е пребиотикът. Синбиотиците все повече се използват за превенция и лечение на различни заболявания. Една от основните области е чревна дисфункция, особено запек. Синбиотикът е високо ефективен и функционален продукт за лечение и профилактика на различни заболявания. Подходящ е за всяка възраст при спазване на определената доза за прием и период на ползване. При ползване от деца е задължителна консултацията с лекар, за да бъде определен най-подходящия състав на пробиотика.

  За повече информация имате възможност да разгледате специализираните сайтове на различните онлайн предложения. Правилният избор на синбиотик ще ви осигури нормален биобаланс, гаранция за силен имунитет, а това значи и добро здраве.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>