• Изискан интериор – интериорни врати от избелен дъб

  Posted on март 12, 2018 by in Дом


  Красотата на белия цвят в интериора е неповторима. Всичко в бяло – красота и чистота! Интериорните врати от избелен дъб са много красиви, но не всеки може да задели достатъчно средства за конструкция от масивно дърво. В такъв случай, ако искате да създадете определена атмосфера на сдържаност, елегантност и свежест може да замените масива с ламинирани конструкции.

  Ламинат от PVC може да имитира качествен цвят на избелен дъб, а тези изделия не са скъпи. При това устойчивостта и дълготрайността на ламинираните интериорни врати със синтетично покритие позволява тяхното ползване в банята и кухнята. Конструкциите могат да са както плътни, така и остъклени. Добър бюджетен вариант са, защото за производството им се използват евтини материали. Единствен съществен недостатък е това, че при малка повреда по повърхността, то тя не подлежи на възстановяване.

  Друг вариант, но сравнително по-скъп от ламинираните платна, са конструкциите с фурнир от естествена дървесина. Фурнира от естествения дъб се подлага на избелване. Покритите с фурнир интериорни врати са значително по-скъпи, което е свързано с факта, че се използва естествена дървесина от дъб. Вариантите на повърхностния релеф могат да бъдат много, тъй като материалът се подава на всякакви декоративни въздействия. Изборът на нюансите зависи от стила на помещението. Светлите тонове в интериора разширяват пространството и добавят топлина и уют.

  Избеленият дъб хармонично се съчетава с другите разцветки на мебелите в съответното помещение. В стаята, например, добре ще изглеждат бял ясен, естествен дъб, светла и тъмна лиственица. Светлите интериорни врати добре се съчетават с мебели в естествения цвят на дъба. Комбинирането на различни цветове в една и съща текстура ще даде необходимия контраст. Може да се използва светла или тъмна лиственица като декоративен елемент на платното на конструкцията. В комбинацията със светлите тонове на дъба, тя ще добави интересни нотки към интериора.

  Добре изглежда и комбинацията между светли интериорни врати с тъмни, студени нюанси в интериора. Използването на съчетанието светла конструкция с тъмен под е възможно само в голяма стая. В малко помещение може само да се създаде ефекта на зрително намаляване на пространството. С допълването на интериора със светли тапети и завеси ще се получи динамична и наситена среда.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>