• Инфлуенс маркетингът среща линк билдинга

  Posted on септември 25, 2023 by in Услуги

  Докато търсите нещо в Google, трябва да сте попаднали на блогъри, рекламиращи продукти. И трябва да да забелязвате любимите си влиятелни лица, създаващи съдържание, фокусирано върху марката. Без значение каква форма на социални медии или съдържание консумирате, ще намерите инфлуенсър маркетинг, включен в него.

  Маркетингът на инфлуенсърите рязко нарасна през последните няколко години. И защо не? Това е от съществено значение, когато става въпрос за класиране в каналите за органично търсене, създаване на шум, достигане до нови аудитории, получаване на огромни реализации и др. Наистина, популярната маркетингова тактика има потенциала да подобри вашето SEO и прави голяма разлика във вашата стратегия за линк билдинг.

  как? Продължете да четете тази статия на www.linkovete.net и ще разберете!

  Какво е инфлуенсър маркетинг?

  Всички знаем, че препоръките и личните одобрения съществуват завинаги. Но инфлуенсър маркетингът преработи цялата идея, като се свърза директно с целевата аудитория.

  Това е форма на маркетинг, която включва позициониране на продукти, одобрения или други промоции от влиятелни хора. Те представят марки на своята аудитория, което води до по-високи проценти на реализация поради социална защита.

  Инфлуенсър маркетингът е органичният начин за получаване на линкове, а в някои случаи и по-добър начин. Когато някой инфлуенсър популяризира вашия продукт на своя уебсайт, социални мрежи или друга платформа, той създава по-добри бек линкове за вашия уебсайт, насочва повече трафик към него и увеличава неговата видимост, което води до повече авторитет.

  Тъй като предлага невероятни предимства, той се превърна в ключов елемент в маркетинговите стратегии. Марките по целия свят го възприеха, за да растат експоненциално и да надминат своите конкуренти.

  Нека научим повече за това как работи тази двупосочна връзка.

  Как инфлуенсър маркетингът върви ръка за ръка с линк билдинга? 

  Всички знаем, че препратките от други уебсайтове имат голямо значение. Те имат огромно влияние, когато става въпрос за класирането на вашия сайт. И не само ви позволява да имате по-високо класиране или трафик в търсачките, но също така получавате оригинално съдържание от други сайтове.

  По същия начин маркетингът с инфлуенсъри ви позволява да си партнирате с инфлуенсъри, за да постигнете по-добри резултати при линк билдинг. Инфлуенсърите поставят вашите линкове в своето съдържание и насочват аудиторията си към вас.

  Те имат силна връзка с аудиторията си, която надхвърля консумацията на съдържание. Комбинирайки своето влияние и доверие, инфлуенсърите насочват много клиенти към фунията на продажбите на вашата марка.

  Докато сърфирате в интернет, може да сте попаднали на множество спонсорирано съдържание на други уебсайтове. Но одобренията или спонсорираното съдържание под формата на рецензии на инфлуенсъри просто се интегрират безпроблемно в останалото съдържание на уебсайта.

  И така, върви като по часовник, когато влиятелен човек спомене вашия продукт на уебсайта си, неговата аудитория проявява интерес и търси повече подробности за вашата марка. Това поставя вашия продукт в светлината на прожекторите, тъй като все повече хора идват при вас, за да проверят какво предлагате.

  Сега това може да стане по повече от един начин, ето как!

  Какво прави влиятелния маркетинг необходим за линк билдинг? 

  Ето основните причини, които правят инфлуенсър маркетинга важен за линк билдинга.

  • помага да създавате линкове
  • подобрява резултатите от търсенето ви, като поставя вашите линкове в тяхното съдържание
  • подобрява вашето онлайн присъствие и видимост при търсене
  • предлага излагане на нова аудитория
  • създава намерение за покупка и влияе върху решенията на нова аудитория
  • полезни при създаването на уникално съдържание, фокусирано върху вашата марка
  • подобрява класирането на вашия сайт
  • увеличава ангажираността на трафика

  Тъй като инфлуенсър маркетингът и линк билдинга се свързват помежду си, има уникални предимства и за двете.

  Когато инфлуенсър одобри вашия продукт на своя уебсайт и ви даде обратна връзка, неговите последователи също ви намират за надежден. Междувременно Google ще ви смята за авторитетен.

  Но трябва да се чудите как те създават вашите препратки, ето как!

  Как инфлуенсърите създават препратки?  

  Тъй като инфлуенсърите са вездесъщи в различни канали, те създават разнообразие от препратки към различни платформи. Това също се свежда до естеството на вашия продукт, сезона на продажбите, новото стартиране и други подобни фактори.

  Например, вие сте бизнес, който продава облекло за фитнес и сте си сътрудничили с фитнес ентусиасти. За да привлечете вниманието към новата си колекция, публикация в блог с рецензия няма да ви осигури достатъчно потенциални клиенти. Така че вие също се нуждаете от ексклузивна публикация в Instagram, която подчертава характеристиките на облеклото за фитнес и защо е най-доброто в света.

  И да, ще направи чудеса и ще ви донесе невероятни резултати по-рано, отколкото си мислите.

  Ако предпочитате да създавате линкове от различни платформи, — блогове, социални медии, YouTube — вие променяте своите бек линкове. И най-добрата част е, че изграждате силен профил за обратна връзка. Звучи просто, нали? Нека направим подробен преглед на това.

  Блогове

  Говорейки за това, доклад на Hubspot казва, че блоговете получават 97% повече линкове в сравнение с всяка друга платформа.

  Така че не вярвайте на хора, които казват, че блоговете ще изчезнат след години. Те са и са тук, за да останат за дълго време.

  Всички ваши любими инфлуенсъри вероятно имат лични блогове, за да продават стоки, продукти за грим или други неща, които подкрепят.

  Забавен факт: влиятелни лица от различни индустрии са създали блога, дори ако не притежават личната стока или не продават нищо.

  Като инфлуенсър отделя време и усилия, за да развие своя блог за своята общност и полага постоянни усилия да го поддържа активен за ангажименти. В крайна сметка техният блог се превръща в електроцентрала на SEO. И вие също можете да впрегнете тази сила.

  1. Те създават публикации на своите сайтове, които имат линкове към вашите уеб страници. Включва прегледи на публикации в блогове, информационни материали или просто мнение.
  1. Те пишат публикации за гости на други уебсайтове, които водят обратно към вашата целева страница или уебсайт.

  Социална медия

  От само себе си се разбира, че инфлуенсърите имат активно присъствие в социалните медии. Техните социални или онлайн профили показват какво правят, какви продукти използват и с кого излизат. Те служат като директен начин за комуникация с последователи и израстване в тяхната общност.

  И да, социалните мрежи работят по същия начин като блоговете, за да ви осигурят препратки. Имайте предвид, че в някои случаи те ви носят повече трафик и реализации.

  Но ето нещо, ако някой влиятелен човек публикува връзка към вашия сайт в Instagram или Twitter, това няма да бъде класифицирано като обратна връзка от Google. Те са „социален дял“ и е един от ключовите фактори за класиране от 200-те фактора за класиране на Google. Така че, разбирате ли, дори ако линковете от социалните медии са линкове без следване, те абсолютно си заслужават.

  През 2013 г. главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмид заяви: Доказано е, че социалните профили са критични за получаване на бек линкове.

  Факт е, че един блог може да отнеме месеци или повече, за да бъде споделен органично. Но когато става въпрос за социални споделяния, може да отнеме само няколко дни, за да получите повече от 1000 социални действия.

  Просто казано, получаването на линкове от социални медии повишава класирането ви, подобрява вашето SEO и ви излага на нови аудитории.

  YouTube 

  На фона на споделянията в социалните мрежи, видеосъдържанието царува върховно, това е мястото, където YouTube идва на сцената. В онлайн пространството YouTube е платформата, в която всяка минута се качват 300 часа видео съдържание. И голяма част от него се състои от спонсорирано съдържание и линкове към други уебсайтове.

  Ако си партнирате с влиятелен човек, който има присъствие в YouTube, можете лесно да правите линк билдинг.

  Вярно е обаче, че YouTube не споделя линкове за следване, подобно на други социални медийни платформи. Но ако някой инфлуенсър постави препратки към описанието на видеоклипа си, това ще бъде препратка към YouTube за следване.

  По този начин подходящ инфлуенсър ще създаде видео съдържание, фокусирано върху вашия продукт, ще ви представи своята аудитория и ще изгради бек линкове. Във всяко едно отношение това е печеливша ситуация!

  Но какво ще стане, ако изглежда, че не можете да намерите правилния инфлуенсър във вашата индустрия? Не се притеснявайте, има много инструменти, които ще ви свършат работата.

  Какви инструменти да използвате, за да намерите правилните инфлуенсъри?  

  Buzzsomo — Когато става въпрос за намиране на високопоставени влиятели във вашата индустрия, Buzzsomo е на върха на списъка. Той предлага невероятната функция за идентификация на инфлуенсъри. Не само можете да прилагате филтри по тема, но и по държава, език, регион или мрежа и можете да проверите кой е споделил желаното съдържание там.

  Ninja Outreach — Това е нов софтуер за общуване с блогъри за търговци. Ninja Outreach рационализира вашия маркетинг с инфлуенсър с автоматизиран обхват и последващи действия. И е много лесен за използване, всичко, което трябва да направите, е да въведете ключовите думи и ще ви даде идеално съответстващите социални профили.

  Followerwonk — Това е перфектен инструмент, ако искате да разберете кой има повече последователи в Twitter. Този инструмент ви позволява да сегментирате влиятелни лица според техния авторитет в съответната индустрия.

  Buzzstream — Този инструмент за популяризиране ви позволява да създавате отделни списъци и да представяте влиятелни лица. Той има разширение за chrome buzzmarker, което ви позволява да създадете списък с търсещи клиенти. Можете също така да филтрирате влиятелни по авторитет на домейна.

  Mailshake — Позволява ви да се свързвате с блогъри/уеб администратори от среден клас чрез имейл. Можете да изпратите до 1000 персонализирани имейла за един ден. В допълнение, той има функция за улавяне на водещи позиции и последователност, която спестява много от вашето време.

  Общите социални медийни платформи – Twitter, LinkedIn, Facebook и Instagram също помагат да се открият съответните влиятелни лица в индустрията.

  И в случай, че искате да използвате Google само за намиране на идеалния инфлуенсър, ние имаме метод и за вас!

  Обхват на инфлуенсъри за линк билдинг в 3 стъпки 

  Ето един прост метод, който ще накара много влиятелни лица да се свържат обратно с вас – само чрез използване на Google.

  Процесът съдържа 3 стъпки и ако е направен правилно, вероятно ще получите десетки препратки за нула време. Така че, нека се потопим направо в него.

  Стъпка 1 – създайте свой списък с инфлуенсъри

  На първо място, трябва да намерите правилните влиятелни лица във вашата индустрия. Решете в коя ниша искате вашите препратки и започнете търсенето си.

  Да вземем пример за „дигитален маркетинг“. Въведете в лентата за търсене на Google и вижте резултатите. Ще видите много популярни уебсайтове и блогове в резултатите от търсенето.

  (Също така създайте отделен лист в Google Excel, за да запазите името, URL адреса и имейл адреса на сайта)

  Сега трябва да прегледате почти първите 40 резултата и да решите дали те ще бъдат подходящите за обхват или не. За да го определите, задайте си три основни въпроса, след като разгледате сайта.

  – този уебсайт/блог изглежда ли автентичен?

  – този уебсайт/блог принадлежи ли на надежден влиятелен човек?

  – този инфлуенсър активно ли публикува неща?

  – има ли много ангажименти в този блог/уебсайт?

  Ако отговорът ви на всички въпроси или на първите три въпроса изглежда е „да“, просто продължете и добавете подробностите за този сайт към вашата електронна таблица.

  Потърсете „Най-доброто от“ публикации в блогове 

  Този съвет ще ви даде списък с подходящи инфлуенсъри за нула време. Просто потърсете „най-добрите“ публикации в блогове.

  Можете да използвате един от тези низове за търсене, за да получите полезни публикации:

  • (ключова дума) блогове, които да следвате
  • най-добри (ключови) публикации (година)
  • най-добрите (ключови) блогове
  • топ (ключова дума) блогове за следване + (година)

  Тук потърсих „SEO експертни блогове за следване“. Ето какво получих:

  До този момент трябва да имате поне 50 или повече инфлуенсъри, изброени във вашата електронна таблица с всички подробности.

  Обърнете внимание, че е идеално да имате 100 до 150 влиятелни лица в списъка си, но разбира се, това се свежда и до вашата ниша. Например, възможно е да не намерите много книги за преглед на блогове в сравнение с тези на експертите по SEO.

  Ако се сблъсквате със същата трудност, можете да опитате този супер готин и лесен хак с Ahref.

  Намерете още инфлуенсъри с Ahref 

  Ето един лесен съвет, с който можете да разширите списъка си с влиятелни хора. Изберете уебсайт от вашия списък, въведете го в лентата за търсене, след което следвайте тези прости стъпки.

  • След като въведете сайта си в Ahref, ще видите много информация на екрана си. Не се претоварвайте с това и просто щракнете върху раздела „бек линкове“ вляво.
  • Когато резултатите се появят на екрана ви, просто ги сортирайте по „една връзка на домейн“.
  • Сега щракнете върху „Тип връзка“.
  • След това кликнете върху „Dofollow“

  По този начин ще имате всички страници, които са свързани към този конкретен уебсайт с обратната връзка do-follow. Сега всичко, което трябва да направите, е да ги прегледате, за да намерите още влиятелни лица.

  Стъпка 2 – започнете да се свързвате с инфлуенсъри за препратки 

  Започнете да пишете няколко имейла! Можете да използвате Mail Shake или Ninja Outreach, за да стартирате вашата имейл кампания.

  Решете какво съдържание трябва да популяризирате, вижте дали предоставя стойност или не и едва след това го предложете на вашия списък с влиятелни хора. Кажете им колко е полезно и се присъединете към съдържанието, което генерират. Ето шаблон за това:

  Тези шаблони са от ръководството за гости на Brian Dean. Полезно е и за популяризиране и линк билдинг.

  Следваща стъпка? Последвайте!

  Стъпка 3 – последващи действия

  Изчакайте поне три дни преди контролен преглед. В случай, че не получите отговор до три дни, е възможно вашият имейл да е бил пренебрегнат.

  Това означава, че е време за последващи действия!

  • Просто изпратете отново същия имейл.
  • Променете малко оригиналния си имейл и го направете в имейл в стил „приятелско държане“. И се дръжте хладнокръвно за това и информирайте влиятелните си лица, че сте се отбили отново, в случай че първият имейл остане незабелязан.

  Ето един съвет, Mail Shake ви казва дали вашите имейли са били отворени или не. Освен това можете да настроите вашите автоматизирани имейли чрез него.

  Заключение

  Обратните линкове са в основата на SEO. Без значение какъв бизнес имате, SaaS софтуер или търговец на котешка храна, можете да впрегнете силата на инфлуенсър маркетинга, за да получите бек линкове.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>