• И децата харесват килими

  Posted on май 2, 2018 by in Дом


  Килимите са били винаги желани в семейството ми. В използването им има редица предимства, но най-важното за мен е уюта, който създават. Със своята красота те допълват дизайна на помещението, свързват пода с станалите мебели и предават завършек на интериора.

  Изделията с по-дълъг косъм са по-трудни за почистване, но са много приятни на усещане, мекотата им е за предпочитане. Освен това те могат да се използват и като средство за звукоизолация. Предпочитани са за спални помещения. За гостната се използват основно с късо влакно и по-често синтетични изделия. Последните са с много добри качества и по нищо не отстъпват на килимите от естествени материали. Желани са и заради лесното им почистване и незадържане на мръсотия и прах.

  За детската стая е нещо друго – там малките принцеси сами избраха с какво да се застели пода в стаята им. Разбира се, в магазина докато се направи „правилния“ според тях избор имаше дискусия на висок тон между двете обитателки на стаята. Разликата в годините е само една и вече може да си представите „цирковете“ в магазините докато се вземе решение, задоволяващо и двете. Решението е много интересно, дори аз самата не бих се сетила за това – купихме килими – два броя с различни картинки, защото всяка си избра килимче за пред своето легло с любим герой. Те бяха твърдо решили да бъде застлан паркета в стаята им, защото играят боси, а изделията са меки и приятни при докосване с тях. Освен това по-малко се чува като се гонят и играят на криеница.

  Килимите са от естествен материал, за да не предизвикат алергия. В магазина ми обясниха, че синтетичните са обработени с препарати, които са безопасни за здравето на децата, но аз реших да бъдат от памук.

  Сега игрите са много интересни – основно се забавляват на пода и, разбира се, спора продължава. Все още няма отговор коя от двете е направила по-хубавия избор. Това ще продължи дни наред, но не ми прави впечатление, защото вече години наред сценария се повтаря – всъщност сценария е еднакъв, когато трябва да се прави избор на независимо какво. Може би, следващата придобивка за стаята им ще отклони вниманието от килимите и тя ще бъде спорния въпрос.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>