• Коли под наем – истина или предание за историята

  Posted on юни 22, 2016 by in Услуги

  От къде идва бизнесът с коли под наем? Кой дава идеята и кой първи осъществява тази идея и я превръща в гениален начин за изкарване на пари.

  Коли под наем – едно  от най-добрите хрумвания в света на бизнеса! Генераторът  на идеята е едно бедно момче от предградията на Чикаго. Толкова бедно, че цяла нощ сънувало разни ястия, бленувало за тях, а през целия ден се хранело със спомените от сънищата. Дори нямало действителни, реални спомени, свързани, с каквато и да е храна.

  Това малко момче, въпреки непрестанния глад, който го измъчвал, мечтаело не за храна, а за собствена кола и то дори не собствена, а поне за мъничко негова, за мъничко да я покара или да се повози в нея.

  Така то веднъж се осмелило и бавно престъпило пред спрян кадилак -  черен, лъскав, нечовешки красив! С треперещ глас се обърнало към шофьора, които небрежно се подпирал на луксозното си возил – истинско животно – над 450 конски сили. Молбата му било само за миг да седне на шофьорското място, да хване кожения волан, да врътне ключа, да усети мириса на бензин, ах този упояваш аромат на скорост, и да мине в друго измерение, в света на богатите и страстните, на дръзките и яростните! Само за миг!

  Но отсреща негърския плътен глас отсякъл – „Абсурд!“.

  Ех, защо сега нямам поне малко пари, да му ги дам, пари за една обиколка само, една-единствена и после ще е друго! Друго, да, а после може да пробва друго, не кадилак, а някоя друга марка кола, по-рипаща, по-ревяща! Би предложил на различни собственици на коли да им плаща и да взима за известно време колите им – ей, така, за кеф! А може и да си свършва някоя работа. Гениално!

  Коли под наем е гениална идея, тръгнала от едно бедно американско момче и покорила целия цивилизован свят! Жалко само, че то – гладното момче си останало гладно, а други направили пачка от неговия проблясък – коли под наем.

  Горкото момче, дано поне някой от тези, на които късметът им се усмихнал и са успели да напреднат в бизнеса – коли под наем, да са го качили на някое мощно возило!

  А ако са сетили след това да го и нахранят! А, между другото май още няма храна под наем или храни под наем, досущ като коли под наем. Малко трудно ще стане с връщането, но… Успех на всички предприемачи!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>