• Събаряне на сгради и кърти чисти извозва

  Posted on март 24, 2018 by in Услуги


  Съвременните технологии предлагат различни начини за събаряне на сгради, което предполага използване оборудване и съоръжения от кърти чисти извозва. Разрушаването на сгради се осъществява с използване на хидравлични чукове и ескалатор с навесно оборудване.

  За да се запазят от замърсяване съседните улици, се цели вертикалните части на сградата да падат на вътре. Разбира се, преди да започне събарянето, работниците от кърти чисти извозва си знаят задълженията – обекта е обезопасен съгласно изискванията за безопасна работа.

  Понякога, ако условията позволяват, разрушаването на по-големи сгради или производствени предприятия се прави с взрив. За прилагането на този начин е необходима специална подготовка на хората, които ще работят с взривни вещества. След взрива има много работа по почистването и извозването на строителните отпадъци, защото отведнъж се натрупват. При разрушаване на стени и плочи професионалистите от кърти чисти извозва са организирали цялата последователност от действия: разрушаване, чистене и извозване. Така всички мероприятия вървят едновременно и не се допуска излишно разпръскване на строителните отпадъци.

  За да се проведе правилно и срочно демонтажа или разрушаването на определения за целта обект е необходимо всичко да се подготви добре. Подготовката е първият етап от работата на кърти чисти извозва, а после следва основния етап. На подготвителния етап специалистите се запознават с проектно-сметната документация и на нейно основание се прави обследване на обекта с цел да се прецени какъв начин ще се ползва за разрушаването му.

  Обръща се внимание на общото състояние на сградата, отделните елементи, обема на работата, изключване на всякакви комунално-битови системи, фактори, които може да окажат отрицателно влияние на осъществяване на работата, мероприятия по запазване на съседните сгради, ако има такива. След като е приключил подготвителния период, може да се премине към непосредствено разрушаване на обекта, почистване и извозване на строителните отпадъци.

  В специален раздел на плана за работа на кърти чисти извозва се записват всички действия, които осигуряват безопасност при събаряне на сградата. Прави се инструктаж за безопасно извършване на всички дейности, свързани със събарянето. Отделя се и време за ограждане и обезопасяване на мястото, където се извършва целия процес. Ако е необходимо чрез съдействието на органите на реда се преустановява движението на автомобили в района за да се извозят отпадъците.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>