• Отпушване на каналите – професионални методи

  Posted on юни 29, 2014 by in Услуги

  Домашните методи за отпушване на канали не винаги могат да се справят с проблема. Тогава се налага да се прибегне към помощта на професионалистите, които имат на разположение специализирано оборудване за почистване на канализацията.

  Професионалните начини за почистване на канализацията могат да се приложат и в случай на авария в канализационната инсталация, и като профилактика. Редовната поддръжка, включваща отпушване на канали, и правилното ползване на канализацията изключват възникването на аварии.

  Един от най-ефективните методи е хидродинамичното почистване на канализацията. За осъществяването на това почистване се използва специална инсталация с компресор.
  Почистването на тръбите и отпушване на каналите се извършва под действието на струя вода, която се подава под налягане. Предимствата на този метод са:

  - Висока ефективност – прилагането на този начин позволява справяне със сложно запушване на системата.
  - Обикновена технология – системата включва компресор и гъвкав маркуч с различни дюзи. Различните видове дюзи могат да се справят с най-различни видове запушвания.
  - Освен това, хидродинамичното почистване е безопасно за тръбопровода и може да се прилага за всички видове тръби.

  Термичният начин се отличава от хидродинамичния по това, че под налягане се подава не просто вода, а гореща вода. Този метод на сто процента почиства тръбите като напълно отстранява мазните отлагания. Обаче термичният метод не е подходящ за пластмасови тръби.

  При професионалния подход за механично отпушване на каналите се използва специална машина. Този метод е ефективен, ако трябва да се изчистят тръбите от застояла тиня, строителни отпадъци. Особено често методът се прилага при почистване на уличната канализация.

  Химическият професионален метод почиства тръбите така както и домашния – използване на химически средства. Само че, професионалистите прилагат специални препарати, даващи най-добри резултати. При използването им трябва строго да се спазват правилата за безопасно ползване на опасните химически средства.

  Този метод се прилага за пластмасови и чугунени тръби, но ако тръбите са стоманени, то той е неподходящ.

  Професионалистите много често използват комбинирано посочените методи.

  Например, може да бъде направено хидромеханично отпушване на каналите, което включва механично почистване и промиване на тръбите.

  И така, почистване на канализацията може да се направи по най-различни начини. Обикновените методи може да приложите сами, но за решаване на сериозни проблеми е най-добре да потърсите професионалната помощ на фирми, занимаващи се с почистване на септични ями и канализационни мрежи.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>