• Отпушване на канали при липса на канализация

  Posted on март 17, 2018 by in Услуги


  За съжаление в 21 век все още има квартали в градовете без изградена канализация. За селата въпроса е още по-трагичен – не само, че няма канализационна система, а едва ли някога ще бъде изградена. При това положение запушването на каналите е още по-често, защото изградените септични ями не са достатъчни и все повече се търсят начини как да се справи човек с отпушване на канали.

  За запушване на каналите има много причини както при ползване на кухненската мивка, така и при ползване на баня и тоалетна. Колкото и старание да влага човек винаги попадат отпадъци от различно естество в канализационните тръби. Много често не могат да се ползват химически препарати за отпушване на канали, защото септичната яма е на биологично почистване и бактериите не понасят действието на препаратите. Използването на гореща вода, или на комбинацията сода за хляб и оцет не винаги могат да свършат работа. Това по-скоро са средства за профилактика.

  Много често се използва ръчна вакуум помпа, която при леко запушване в мивката се справя с проблема. За целта може да се използва и стоманен тел, който е с определена дължина и се вкарва в тръбата като се движи бавно, така че да се захванат по него отпадъците. За това винаги трябва да разполагате с ръчна вакуум помпа или стоманен тел за отпушване на каналите.

  Когато с нищо не можете да почистите запушения сифон или канализационна тръба, е добре да се възползвате от услугите на фирма за отпушване на канали. Опитните работници разполагат с необходимото оборудване и лесно ще се справят с проблема. Освен това много от фирмите са снабдени и с камери, благодарение на които могат да открият точното място на запушването.

  При зададена в интернет фраза отпушване на канали на търсачката ще ви бъдат открити много фирми, които се занимават с почистване на септични ями и канализационни тръби. Много от тези фирми предлагат и денонощно обслужване, което наистина може да ви спаси от голям проблем.

  Понякога причина за възникване на проблем в канализационната система може да бъде и самата септична яма. Професионалистите ще открият точната причина и ще я отстранят, защото разполагат с различни инструменти и оборудване и ще ползват най-подходящото за случая.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>