• В полза на живущите в кооперацията – професионален домоуправител

  Posted on юни 3, 2019 by in Услуги


  Проблемите в големите жилищни сгради все повече се увеличават поради необходимостта от ремонтни дейности на общите части. Особено сериозен е проблема в старите кооперации, в които наред с всички ремонтни дейности подлежат на смяна щрангове и ремонт на покриви.

  За да се поддържа етажнатса собственост се налага някой да поеме отговорността за всичко това. Все по-трудно е да се избере домоуправител от входа, защото всичко е свързано с отделяне на много лично време за общи цели. Това създаде условия за поява на услугата професионален домоуправител.

  Професионалното управление на етажната собственост е добро решение, защото фирмите, предлагащи тази услуга разполагат с добре обучени професионалисти. Всяка жилищна сграда може да бъде обслужвана на ниво след като се сключи договор със съответната фирма. За целта е нужно решение на общото събрание на собствениците, защото услугата се плаща от всички. Преди да се наеме фирма е желателно да се разгледат различните предложения. От направените справки в интернет сме стигнали до извода, че е важно да обърнете внимание на пакета услуги за съответната предлагана цена. Така вие ще намерите най-изгодната за вашата кооперация оферта.

  Професионалнията домоуправител умее да работи с хората, защото е специалист. Това му позволява да разрешава обективно възникналите междусъседски проблеми. Познаването на закона за етажната собственост е гаранция за добре свършена работа. Всички сметки ще бъдат платени своевременно. Това осигурява комфорт във входа – чисти и светли стълбище и мазе, работещ асансьор. Спазването на правилника за вътрешния ред се съблюдава от професионалния домоуправител.

  Той е в правото си да свика общо събрание на собствениците, за да постави неотложни въпроси. Всички приходни и разходни документи се отчитат пред собствениците. На събрание се решава и по какъв ред и начин ще се правят всички ремонтни дейности. С намирането на подходяща фирма-изпълнител се справя професионалитът. Той осъществява приемането на съответния ремонт, както и разплащането с изпълнителя.

  Разбира се, какъв начин на стопанисване и поддържане на общата собственост ще изберете решавате само вие – собствениците. Важното е да се създават непрекъснато нормални условия за живот в коперацията и да има разберателство между съседите. Професионалният домоуправител е предпочитан все повече, защото той работи само в полза на собствениците. На него му се плаща за вашия комфорт.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>