• Регистрация на фирма – остаряла форма ли е ЕТ-то и защо ООД или ЕООД е правилният избор? Важни въпроси …

  Posted on август 27, 2018 by in Услуги

  Отговорите на Голдън Вижън

  Регистрация на фирма е важен старт за всеки един бизнес! Когато сме решили да регистрираме новооткрита фирма и да упражняваме някаква дейност, добре е да сме предварително запознати – дали събирателно или капиталово дружество искаме да регистрираме, каква точно да е дейността ни, като можем да се спрем на набор от няколко такива, какво да бъде името и как да проверим свободно ли е то? За един редови бизнес предприемач не е нужно да е запознат в детайли с тези неща – нужно е да избере единствено надеждна компания занимаваща се с регистрация на фирми и така да даде успешен старт на своя бизнес в бъдещето.

  Добрият избор в случая са Голдън вижън и професионалният им екип. На страниците на www.goldenvision.bg можете да прочетете, да се запознаете по-подробно с процедурата по регистрация на фирма и да се свържете с екипа на компанията. Днес с тях ще ви запознаем със спецификата на едни от най-популярните фирмени форми у нас – ЕТ, ООД или ЕООД. Ще Ви отговорим на въпроса, защо ЕТ-то е вече морално остарял модел за фирма и с какво Дружествата с ограничена отговорност, еднолични или не, го превъзхождат!?

  Регистрация на фирма – когато избираме тип капиталово дружество и отхвърляме възможността за Еднолична търговия!

  ЕТ буквално е Едноличен търговец. В миналото под тази форма масово се регистрираха малки фирми за търговия, фирми извършващи някакъв тип услуга, лица упражняващи занаяти и прочие. При този тип фирма лицето учредяващо я – отговаря за задълженията си със собственото си имущество, понеже говорим за физически лица изцяло. Освен това данъчното облагане, управлението и счетоводното отчитане са свързани с плащането на патентен данък и често той е доста по-висока сума от годишния данък, който плаща върху печалбата си едно ЕООД. Затова днес, ако искате да упражнявате семеен бизнес, да въртите малка търговия, да упражнявате занаят или предлагате услуги – добрият избор е дружествената форма с едноличен характер ЕООД или ООД, при което имате и съдружници.

  Дружествата с ограничена отговорност имат няколко плюса – капитала изискван за регистрацията е изключително малък, регистрацията е лесна и бърза, дори много изгодна финансово. Можете да основете ЕООД само еднолично и да плащате осигуровки и данъци еднолично. Можете да се пререформирате и разраствате, като включите съдружници, допълнителни капитали и прочие. За да изберете правилно вашият успешен бизнес старт, да регистрирате фирма и да я управлявате добре – изберете www.goldenvision.bg Само за два дни вашата фирмена регистрация е готова в повечето случаи и можете да се възползвате и от професионални счетоводни услуги, онлайн представяне, реклама и маркетинг и още куп полезни за бизнеса ви неща.

  Регистрацията на бизнес и избор на фирма

  Регистрацията на бизнес и избора на фирма са важни първи стъпки за успешен старт и развитие на всяка предприемаческа дейност. Изборът на формата на собственост, събирането на необходимите документи, попълването им, подаването им в органите по акредитация – всичко това ще трябва да премине за начинаещ бизнесмен. Регистрация на фирма вече получи опростен формуляр, има много налична информация и конкретни примери, които позволяват да оптимизирате процеса и, ако желаете, дори сами да го завършите. Така придобитите умения със сигурност ще бъдат полезни в бъдеще за успешен бизнес.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>