• Без неприятни ситуации със смяна на щрангове

  Posted on декември 28, 2019 by in Услуги


  За да се чувствате спокойни в собственото си жилище, трябва да сте сигурни в изправността на всяка една ваша битова система. Това е възможно само когато те са в добро и поддържано състояние. Това обаче не можеда се случи в стара жилищна кооперация където от 50 години не е правена смяна на щрангове.

  Последствията от корозиралите щрангове са ясни на всеки един собственик на жилище в такава кооперация. Постоянни проблеми с канализацията, влошено качество на студена и топла вода, поява на течове, всичко това няма как да ви осигури желаното спокойствие. Решението е всеки собственик да е убеден, че е настъпил момента за този ремонт. Само след общо съгласие на всички собственици може да се направи смяна на всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж. Необходимостта от това решение на общото събрание е ясна – щранговете са обща собственост и всеки е отговорен за тяхното състояние.

  За да бъде качествена смяната на щрангове е нужно тази смяна да се направи от професионалисти, които ще гарантират за своята работа. В интернет и по различни реклами ще откриете много фирми за ВиК услуги, които се справят отлично с тази услуга. Освен това те ще ви консултират за вида на тръбите, които са най-подходящи за вашата кооперация.

  Обикновено се използват тръби от полипропилен, подходящи за топла и студена вода. За предимствата на тези тръби има писано доста и освен това много са вече и потребителите, които са ги ползвали. Полипропиленовите тръби придобиват все по-голяма популярност, която се дължи на предимствата им. Леки и удобни за работа са и не се изискват специални технически средства. Не корозират и това им осигурява дълъг срок на ползване.

  Смяната на щрангове започва
  с премахването на старите корозирали щрангове. Всъщност това е и най-трудния етап от работата по смяната на щранговете. Поставянето на полипропиленовите тръби става бързо. На всеки щранг се монтира спирателен кран, който осигурява възможност да се работи по него без проблеми. Инвестицията в смяна на щрангове ще ви осигури наред с многото други положителни резултати и така желаното спокойствие – завинаги забравяте за опасността от наводнение и отрицателните емоции от него.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>