• Складове под наем – има ли проблеми

  Posted on юни 23, 2016 by in Услуги

  Родните предприемачи се сблъскват с достатъчно сериозни проблеми, свързани с наемане на складове под наем.
  Работата е в това, че предлаганите складови помещения са по-скоро малко и реалните предложения не винаги удовлетворяват наемателя със своите качествени и количествени характеристики.

  Болшинството предлагани за наем складови помещения представляват промишлени цехове, хангари, които не са били предназначени за такива.

  За складиране на голяма група стоки, например хранителни продукти, е нужен специален топлинен режим, а така също и вентилация на помещението. За това е много важно да се отчитат тези особености на конкретните складове под наем.

  Достатъчно голям проблем създават неотопляемите складове, защото съхранението на някои видове стоки и материали изискват положителна температура за съхраняване през зимата.

  Складовите помещения са различни категории: А, В, С, D.

  А и В – най-високите категории, на практика такива складове на международно ниво има малко и наема за тях е много висок.

  Складовете от категория С и D са на достъпна цена, но те са пригодни за разполагане само на отделни видове стоки, които не изискват специални условия на съхранение.

  В центъра на вниманието на наемателя се намира въпроса, свързан с разположението на складове под наем. Работата е в това, че в центъра на града, където са разположени офисите и промишлените комплекси, няма достатъчно предложения на качествени складови помещения, удовлетворяващи изискванията на потенциалните клиенти.

  При това много наемодатели искат да вложат средства и построят нови складови помещения, но центъра не разполага с териториални възможности за разполагане на складове.

  За това наемателите са принудени да наемат складове под наем за съхраняване на своята продукция, стоки и суровини на отдалечено разстояние от производството или офиса.

  Това обстоятелство значително увеличава транспортните разходи на фирмите, защото стоките и суровините трябва да бъдат доставени от склада в офиса или в производството, а за това трябват значителни средства.

  Съществен проблем представлява и количеството на складовите помещения.

  Наемателите вместо да наемат склад с площ, например 2 000 кв.м., са принудени да наемат няколко складови помещения с малки площи.

  Още един проблем пред наемателите на складове под наем е обезпечаване съхранението на стоките. Някои наемодатели предлагат услугата отговорно пазене, при нея за съхраняване на имуществото на склад отговарят наемодателите. Тези складове се ползват с голяма популярност.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>