• Уеб дизайн – модерна функционалност

    Posted on септември 13, 2017 by in Услуги

    През годините откакто ползваме Интернет, за да разглеждаме сайтове за нашите любими неща, в различни сфери от живота: спорт, култура, музика и т.н. Много преди да започнат да работят социалните мрежи и онлайн-пазаруването, видяхме изгрева и пропадането на голям брой наши любими сайтове. Видяхме промяна на политики за водене на имидж, видяхме промени в любимите ни лица – всичко тече, всичко се променя, но едно нещо остава сигурно: за да имаме качествен и добре изглеждащ уебсайт, то трябва да имаме качествен и професионален уеб дизайн.

    Започнахме темата с това, как промяната е нещо нормално. Промяната обаче носи със себе си модни неща, популярни образи и решения, които са предпочитани в даден период от време. Това със сигурност важи и за услугата по уеб-дизайн, който се измерва със своята модерна функционалност. Какво значи това на съвременен дизайнерски IT език.

    Първо, елементите на уеб дизайна, трябва да се обмислят и консултират в много широк мащаб преди да бъдат включени в ‘играта’. Защото те ще са двигателя на сайта. Второ, навигацията трябва да работи като компас и стар индианец следотърсач, така че лесно и бързо потребителят да се ориентира в ‘обстановка’. В момента, в който се сгреши нещо относно лесното ориентиране в сайта, той директно влиза в лошата статистика. Това което в професионалния web design се нарича usability – преведено значи използваемостта на сайта. Уеб-дизайнерите имат добри инструменти, как да направят измерване на този функционален елемент.

    Трето, бързо достигане до ключовия продукт, заради който потребителят е дошъл точно в този сайт. Никой в съвременния Интернет свят, не трябва да крие своето онлайн предложение. Разбираем интерфейс, който обяснява всичко на първата страница, а следващият клик трябва директно да води до субекта. Модерната функционалност вече е свързана и с уеб дизайн за сайтове, пригодени за телефони. Там още по-добре си личи дали дизайнерът се е справил, защото на по-малко пространство, трябва да се изведе повече информацията. За бизнеса, грешка в този аспект, може да има много лоши последствия.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>