• 7 доказани съвета за генериране на страхотно уеб съдържание

  Posted on октомври 28, 2023 by in Услуги

  Наличието на уникално и убедително уеб съдържание е от съществено значение за вашия успех в онлайн маркетинга. Това е така, защото това, което пишете, ви помага да привлечете посетители от Google, да се разграничите от конкуренцията и да превърнете посещенията в клиенти.

  Писането на уеб съдържание обаче не е нещо, с което повечето собственици на бизнес се чувстват невероятно удобно. За да помогнем, се обърнахме към ветеран копирайтър, който е завършил стотици уебсайтове за малки фирми. Ето съвета, който предложи на собствениците на фирми, които се борят със съдържанието си.

  #1 Пишете за конкретен човек

  Ако имате проблеми да започнете с вашето уеб съдържание, добър трик е да помислите за това, че вашият перфектен клиент седи точно пред вас. След това започнете да мислите за неща, които бихте искали да знаят за вашия бизнес. Като пишете за конкретен човек, можете по-лесно да изострите мислите си и да изведете напред най-важните си маркетингови точки.

  #2 Организирайте мислите си в малки блокове

  Никой не обича да чете огромни блокове текст, а писането им също не е много забавно. Така че можете да започнете процеса на създаване на уеб съдържание, като организирате мислите си в конкретни съвети или точки (като списъка, който сме използвали в тази статия, например). Това ще ви улесни да разделите идеите си и да ги преведете във формат, който читателят може да разбере.

  #3 Наблягайте на идеите пред жаргона

  Смисълът на вашето уеб съдържание е да разкривате ключови концепции, вместо да ги затъмнявате. Като знаете това, наблягайте на посланието си, а не на технически термини, жаргон или индустриални акроними. Помислете какво един средностатистически посетител може да знае за вашия бизнес, когато за първи път посети уебсайта ви и след това говорете с това ниво на разбиране.

  #4 Пишете, редактирайте и коригирайте отделно

  Писането, редактирането и корекцията трябва да бъдат три отделни и различни работни места. Когато пишете, целта ви е да вкарвате идеи на страниците. По време на редактиране можете да прецизирате мислите си и да ги направите по-четими. И накрая, добра идея е някой друг да ви помогне с корекцията, за да може да види правописни грешки, които може да не уловите сами.

  #5 Използвайте завладяващи заглавия и изображения

  Вашето съдържание не е завършено, когато приключите с писането. Една от последните ви стъпки е да се уверите, че вашите страници са придружени от активни заглавия и изображения. Това е, което привлича читателите, така че не пропускайте големия си шанс съдържанието ви да бъде видяно и усвоено от вашите клиенти.

  #6 Имайте две цели, когато пишете

  Най-общо казано, винаги трябва да имате предвид две цели, когато започнете да пишете нещо за уебсайта си. Първият е да информира потенциалните купувачи за важна тема. Второто е да ги убедите да предприемат следващата стъпка с вашата компания, като например да направят поръчка или да се регистрират за имейл бюлетин.

  # 7 Продължете да практикувате

  И накрая, важно е да запомните, че писането става по-добро, когато го правите все по-често. Така че, дори ако ви е трудно да сглобявате изречения, когато започнете, знайте, че това ще се превърне повече в умение и навик с течение на времето.

  Източник - https://hkt-x.com

   7 доказани съвета за генериране на страхотно уеб съдържание

  7 доказани съвета за генериране на страхотно уеб съдържани

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>