• 9 места за вдъхновение за уеб дизайн

  Posted on октомври 31, 2023 by in Услуги

  Понякога вдъхновението за уеб дизайна ви спохожда – но не винаги. В много случаи трябва активно да търсите насърчение и креативност. За да ви помогнем да съберете нови идеи, ние от https://webdesignbulgaria.net събрахме списък от девет места, където да намерите мотивация за следващия си проект за дизайн на уебсайт. Дори и да не работите активно по уеб дизайн, струва си да отделите време да се насочите към тези места. Вземете дневник за записване, за да запомните концепции, които искате да опитате.

  1. Брошури и списания

  Следващият път, когато останете в чакане за зъболекар, лекар или фризьор, погледнете брошурите, списанията и другите публикации в чакалнята. Вижте дали някой ще предизвика интереса ви.

  Какво харесвате във външния вид на определена редакционна реклама? Къде веднага отива окото ви, когато видите корицата на пълноцветна брошура? Елементите на дизайна, които се открояват, може да имат значение за разработването на уебсайт.

  1. Менюта

  Всеки ресторант има свое собствено мнение за менюто. Някои са много ясни и прости, като менюта от една страница, които бихте намерили в ретро закусвалня. Други заведения за хранене имат сложни менюта с много страници и вложки в менюто.

  Това дава ли ви вдъхновение за нов обрат в дизайна на уебсайт? Харесвате ли начина, по който снимките се използват за илюстриране на храните? Има ли думи, които те увличат? Не забравяйте да ги отбележите или направете бърза снимка с вашия смартфон за бъдещи справки.

  1. Pinterest

  Дори и да не се интересувате ни най-малко от този сайт за социални медии по лични причини, струва си да се насочите към него за храна за дизайн. Тъй като Pinterest е изцяло за изображения, той може да ви даде идеи за балансиране на цветове, текстури и копие. Освен това никога не знаете кога дъска на Pinterest може да предизвика напълно революционна концепция за уебсайт.

  1. Музеи на изкуствата

  Не можете да отпишете пътуване до местния музей на изкуствата. Едно пътуване до музей на изкуствата може да разшири вашето мислене и да ви предложи възможност да изследвате по-задълбочено творческата си страна. Няма значение и какъв вид изкуство изследвате.

  1. Музика

  За много уеб дизайнери музиката наистина е източник на иновация. Музиката не само може да ви зареди с енергия, но и кара ума ви да мисли по нов начин. Докато слушате някои любими мелодии, помислете за образите, които предизвикват музиката и текстовете. Можете ли да използвате тези изображения във вашия уеб дизайн?

  1. Природата

  Природният свят е пълен с идеи, които чакат да бъдат открити. Разходка навън за 15 минути няма просто да избистри главата ви. Освен това ще ви помогне да видите симетрията и красотата в природата. Поставете си за цел да слезете от смарт телефона си и да се насладите на елегантността на ято птици в полет, течаща река след порой или шоу със звездни светкавици — от безопасно място, разбира се! Те активират естественото ви любопитство.

  1. Книги

  Влезте в библиотека или магазин за употребявани книги и започнете да разглеждате по желание. Старите книги често са били илюстрирани по начини, които са художествено приятни. Вижте кориците на книгите, типовете шрифтове и др. Може дори да искате да се насочите към секциите с детски книги. Детските книги обикновено са цветни и привлекателни – точно това, което бихте искали, ако проектирате определени типове уебсайтове.

  1. Онлайн галерии на уебсайтове

  Няма липса на галерии на уебсайтове, достъпни онлайн. Някои са по-добри от други, но всички те ще ви дадат по-задълбочена представа за това как са проектирани и разработени други уебсайтове. Ако намерите някои, които особено харесвате и които се актуализират непрекъснато, маркирайте ги, за да можете да ги посещавате редовно.

  1. Галерии с „неуспешни“ уебсайтове

  Учете се от грешките на другите, като посещавате галерии с „неуспешни“ дизайни на уебсайтове. Но не се смейте само на недостатъците в дизайна. Запитайте се как бихте направили уебсайтовете по-добри.

  Използвайте посещенията си, за да си представите препоръките, които бихте направили, ако отговаряхте за съживяването на сайтовете. Като сте аналитични, може да откриете, че в крайна сметка ще станете по-умели в анализирането на вашите собствени проекти.

  Вдъхновението за дизайн на уебсайт е навсякъде около вас. Когато го търсиш, ще го намериш. Ключът е да направите първата стъпка и винаги да се наслаждавате на пътуването, казват в design4works.com.

  Post Tagged with

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>