• Когато нямате нужда от проблеми – професионален домоуправител

  Posted on април 25, 2019 by in Новини


  Появата на професионално управление на етажната собственост е добър изход за собствениците, които желаят да живеят в приятна и спокойна обстановка в собственото си жилище. Ползването на професионален домоуправител ви дава възможност да си решите всички въпроси по отношение на общата собственост в големите жилищни сгради.

  Преди всичко вие спазвате закона за етажната собственост, според който трябва да имате домоуправител. Избраният пакет услуги от фирмата за професионално ръководство в кооперацията ви гарантира добро състояние на всички общи части. Чистота и осветление ще има навсякъде, а асансьорът ще бъде винаги в изправност. Професионалният домоуправител ще бъде във връзка с поддържащата фирма и ще следи за изпълнение на договора по отношение на текущите технически преглди за състоянието на асансьорното оборудване.

  Професионлното управление на етажната собственост е много добро решение и няма място за съмнение по отношение на предлаганата услуга. В това са се уверили всички, които са се доверили на такава фирма. На всеки е известно колко трудно е да се избере управител на входа от собствениците. Проблемът е поради липса на човек, който да работи за общото благо за сметка на собственото си време. Не трябва да се пренебрегва и факта, че голяма част от собствениците не плащат редовно вноските си, а това създава проблем за почистване на общите части, тяхното осветлени и поддържане в нормално за ползване състояние.

  Друго предимство на професионалния домоуправител е неговата компетентност и безпристрастност. Благодарение на тези негови качества в кооперацията се спазва правилника за вътрешния ред. Всички възникнали проблеми между собствениците на жилища във входа се решават навреме, компетентно и обективно.
  Воденето на домовата книга, както и на всички приходни и разходни документи, е задължение на професионалния домоуправител, с които той се справя и отчита пред общото събрание на собствениците. Последното също се свиква от него.

  За да се ползва професионално управление на общата собственост е нужно решение на общото събрание на собствениците, защото всички трбва да плащат нужните такси. При наличие на такова решение е добре да се разгледат в интернет различните предложения на фирмите. При избор на професионален домоуправител много добре разгледайте услугите, включени в различните пакети, съответно и различните цени.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>