Превоз на животни с внимание и отговорност

Несъмнено всеки иска любимите му питомци да бъдат постоянно край него, но понякога настъпва момент за раздяла. Пътуването е предизвикателство, което е трудно както за животните, но и за техните стопани. Притесненията около подготовката са доста, често свързани с осигуряване на документи и подходящи клетки. При превоз на животни в страната е по-лесно, но при пътуване зад граница има множество изисквания. Доста нерви и стрес могат да бъдат спестени, ако се ползват услугите на куриерска фирма, специализирана в превоз на животни. В този случай стопаните могат да оставят грижата за изготвяне на част от документацията на специалистите или поне да получат компетентна информация. Това гарантира, че животното ще бъде допуснато в самолет, ще премине безпроблемно през митниците и ще пристигне до получателя невредимо.

Пътуванията в чужбина може да са проблем за някои видове животни, тъй като авиокомпаниите отказват да ги превозват. В такива случаи е належащо да се ползва автомобилен транспорт, който често е доста по-удобен за животните, макар и да продължава по-дълго време. Специализираните куриери за превоз на животни като Zootaxi.bg притежават автомобили, които са много добре оборудвани и се обслужват от сертифициран персонал. Всеки куриер е обучен и притежава богат опит, но не само това е важното – техническите умения се придобиват, а добрината и любовта към животните са вродени качества. С добронамерен човек се пътува по-комфортно, тъй като той никога няма да допусне четирикраките пътници да страдат.

За някои хора раздялата с домашния любимец е много болезнена, но все пак необходима в някои моменти в живота. Съвременните куриерски услуги за превоз на животни предлагат много екстри за улеснение на стопаните. Възможно е да се уговарят и допълнителни опции, които не са заложени в каталога с услуги. Все пак, въпреки опита и компетентността на куриерите, може да се случат и непредвидени неща. Преди да пуснат любимеца си на път, стопаните трябва да го подготвят добре. Много важно да осигурят начини за индентификация на животното, в случай че то се изгуби. Чиповете са много удобни в това отношение, но не е зле да има и допълнителна информация върху каишката на врата му – името на животното и телефон за връзка.

За пътуване в рамките на един час на животното няма да му са нужни много неща, освен клетка с позната миризма – постелка или някоя играчка. За по-дълги разстояния ще се наложи да се приготви пакет с предпочитаната храна, вода и евентуално лекарства, ако приема такива. Съвременните автомобили за превоз на животни имат климатични инсталации, които създават идеален микроклимат, така че да не е нито топло, нито студено. Така рискът от прегряване или преохлаждане е елиминиран и четириногите пътници понасят добре както кратките, така и дългите пътувания.